Wat kun je hier?


Profiel aanmaken

Om informatie op ons online dorpsplein te kunnen plaatsen, moet je je eerst inschrijven. Onder de blauwe knop 'Schrijf je in' kun je je inschrijven door een persoonlijk profiel aan te maken: zie de video hieronder. Je adresgegevens worden niet zichtbaar op de site. Naast je eigen naam, adres en e-mailadres kies je een eigen wachtwoord. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je voortaan rechtsboven inloggen. Vul bij het inschrijven altijd je eigen naam in. Leuk als je een foto en iets over jezelf toevoegt aan je profiel, want zo leren we elkaar sneller en makkelijker kennen. Je profielfoto uploaden? Dat kan in de tweede fase van het aanmelden in het veld 'Profielfoto', onder het veld waarin je achternaam staat. Als je actief bent op LinkedIn, Twitter, Facebook of Google+ kun je je account(s) toevoegen in je profiel. Je hebt daarmee de mogelijkheid om berichten op het online dorpsplein te mailen of te posten op social media.

Buurtmail

Als je snel wilt kunnen zien wat de nieuwste berichten op online dorpsplein zijn, kun je je aanmelden voor de Buurtmail. Dat is een nieuwsbrief naar je e-mailadres die elke week of elke dag laat weten wat er op het online dorpsplein geplaatst is. Ga om je aan te melden naar ‘beheer berichten’ of het tandwiel (allebei rechtsboven in de oranje balk) en kies ‘buurtmail’. Je kunt daar, als je ingelogd bent, zelf aangeven waar je in geïnteresseerd bent en hoe vaak je op de hoogte wilt worden gehouden: dagelijks, wekelijks of helemaal niet. Natuurlijk kun je je hier ook afmelden voor de Buurtmail.

Prikbordadvertenties

Iets verkopen kun je in de rubriek Prikbordadvertenties. Dit kunnen zowel spullen als diensten zijn. Om zoveel mogelijk bewoners de gelegenheid te geven hiervan gebruik te maken, heb je maar een beperkt aantal tekens.

Buurtagenda

De Buurtagenda laat je zien wat er de komende twee weken te doen is in onze wijk. Ook kun je hier zelf je eigen evenement invullen.

Berichten

Onder de knop berichten vind je verschillende soorten berichten verzameld:

  • Buurtnieuws
  • Buurtverhalen
  • Buurtfoto's
  • Buurtfilmpjes
  • Buurtverbeteringen


Buurtverhalen

Hier vind je de mooiste verhalen over je eigen wijk. Zelf verhalen toevoegen kan natuurlijk ook.

Reacties uit de buurt

Als je op een geplaatst bericht reageert is je reactie in deze rubriek zichtbaar.

Buurtfilmpjes

Heb je een filmpje over het dorp? Via YouTube of Vimeo kun je dat delen met je wijkgenoten. Klik op 'voeg toe' bij 'buurtfilmpjes' en het wijst zich vanzelf. Bij de knop 'Toon alle' zie je dat er al meerdere filmpjes staan, gesorteerd per jaar.

Buurtfoto's

Ook foto's kun je met je buurt delen. Daarvoor klik je op 'beheer berichten', rechtsboven in de oranje balk, en kies je 'foto's'.

Elkaar helpen

Onder "Elkaar" helpen, kun je jouw hulpvraag of hulpaanbod plaatsen. Ook kun je hier maatjes zoeken, of vrijwilligers voor jouw organisatie, stichting of vereniging.

Zoeken

Rechtsboven zie je het zoekvenster met de tekst ‘typ hier je zoekwoord’. De zoekfunctie kan je snel overzicht geven over allerlei onderwerpen, of het nu gaat om alle bewoners in een bepaalde straat (om snel een groep samen te stellen), vertrektijden van de buurtbus of een bepaalde advertentie.

Gids

Als organisatie kun je je laten zien in de rubriek Gids. Zo zien anderen snel wat je doet. Groepen en organisaties zijn op de Buurtsite hetzelfde. Om een groep aan te maken, moet je eerst als persoon zijn ingeschreven. Een nieuwe groep maak je aan via het tandwiel in de oranje balk boven in het scherm, via de keuzeopties 'organisaties' of 'groepen': zie de video hieronder. Met de gegevens die je daar invult, wordt automatisch een eigen groepspagina aangemaakt, eigenlijk een 'site binnen de site'. Wie de groepssite aanmaakt, is automatisch de beheerder. Als beheerder kun je het groepsprofiel aanpassen via ‘wijzig groep’ op je groepspagina. Alleen jij, als beheerder, kunt mensen lid maken. Dat kun je doen via ‘deelnemers’, bovenaan bij het groepsprofiel. Het kan ook via de e-mail die je als beheerder ontvangt van iemand die graag wil meedoen.

Wie hebben zich allemaal aangesloten bij de groep? Onder het kopje ‘betrokkenen’ op je groepspagina kun je zien wie er al lid is van de groep. Vakantie? Als beheerder kun je je beheerrechten eenvoudig overdragen naar een ander lid van de groep of van de organisatie. Dat kun je zo vaak doen als je maar wilt. Zo kun je regelen dat er altijd een beheerder beschikbaar is.

Een groep is bijvoorbeeld een club bewoners uit een straat of buurt die activiteiten onderling met elkaar organiseren, maar ook een groep mantelzorgers rondom een zieke buurtbewoner. Uiteraard is er een keuze voor een besloten of een open groep. Kies je ervoor om niet zichtbaar te zijn op de site, dan betekent dit dat je groepsprofiel diensten, etc. niet publiekelijk getoond worden. Ook via het zoekvenster kunnen anderen de groepsgegevens niet zien. Bij een niet-zichtbare organisatie of groep zijn de organisatiegegevens en berichten alleen te bekijken door de betrokkenen, leden van die groep of organisatie. Een nieuw aangemaakte organisatie verschijnt in de lijst van groepen en organisaties op de home-pagina. Van daaruit kunnen bewoners de groepspagina bereiken.

Sociale kaart

Hier vind je een overzicht van alle zorg en welzijnsaanbieders in jouw omgeving.