Leuk dat je een bezoekje aan onze website brengt. 

Dit platform is voor en door bewoners opgezet om meer verbinding in onze buurt te stimuleren en de buurt gezelliger, mooier, netter, schoner en veiliger te maken. Op deze site vind je meer informatie over ons buurtje en de geplande activiteiten in de wijk, specifiek voor het wijkgedeelte; Sterkenburg, Blankenburg en Tollenburg.

Onze buurt bestaat uit een veelkleurige, multi-culturele samenleving met verscheidene achtergronden, leeftijdsgroepen en sub-culturen. In ons specifieke wijkgedeelte zijn o.a. de Nederlandse, Turkse, Marokkaanse, Poolse, Irakese, Syrische, Afghaanse, Indonesische, Surinaamse, Somalische en Eritrese gemeenschap vertegenwoordigt. Woon je in ons wijkgedeelte en komt je uit een ander land dan vernemen wij dat ook graag zodat wij je hierbij kunnen gaan vermelden.

We hopen in ons wijkgedeelte een dorps karakter te kunnen verwezenlijken waar "ons ons kent", de sociale controle vergroot wordt, men naar elkaar omziet en waar we samen de buurt maken en verbeteren. Heb je suggesties/ideeën m.b.t. een van de straten die onder ons wijkdeel vallen neem dan contact op met ons zodat we samen kunnen gaan kijken of we dit kunnen realiseren.

 

 

Je kunt ons helpen door ook jouw vrienden en/of kennissen die in andere wijken in Ede wonen te vragen of zij wellicht de Ede Doet Waardecheque dit jaar zouden willen doneren wanneer zij deze zelf niet gebruiken. Samen sparen we voor leuke activiteiten voor onze buurt of  aanpassingen in de openbare ruimte die de wijk leuker, mooier of veiliger maken. Let er op dat jouw waardecheque tijdig geactiveerd dient te zijn!


Wil jij meedenken over hoe we het budget gaan besteden? Overweeg je dan aan te sluiten bij de Werkgroep Sterkenburg. Om lid te worden van de Werkgroep Sterkenburg dien je te wonen aan de Sterkenburg, Tollenburg, Blankenburg of aangrenzende straat/straten en redelijk Nederlands of Engels te kunnen spreken.

Financiele Transparantie: 
In 2022 hebben wij in 2 rondes 139 waarde-cheques ingezameld, waarde: €1042,50 
In 2023 hebben wij in 2 rondes 128 waarde-cheques ingezameld, waarde: € 960,00
In 2024 hebben wij tot nog toe in 1 ronde 35 waarde-cheques ingezameld, waarde: € 262,50

Ons actuele te besteden Ede Doet saldo bedraagt momenteel: € 731,53
(laatst geupdate op 26-3-2024, 21:24 uur)


Deze website wordt gesponsord door

Maak jouw eigen website met JouwWeb