Zomercursus 'Straks naar de brugklas?'

Details

Maandag 10 augustus 2020 van 10:00 tot 13:00 uur
Afgelopen
Wijkcentrum Het Kernhuis
Parkrand, Ede, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag en woensdag tot en met 12 augustus 2020

Let op! Wegens te weinig aanmeldingen gaat deze cursus niet door! 

Door de coronacrisis hebben veel leerlingen de voorbereiding op de brugklas gemist en ze kunnen een extra steuntje in de rug wel gebruiken. Daarom organiseren Indigo, Opella en het CJG in augustus een cursus voor kinderen uit Veldhuizen en Kernhem die na de zomer starten op de middelbare school. Ook voor de ouders zijn er activiteiten.

Voor de jongeren: 4 ochtenden gaan we aan de slag met: wat is er zo anders aan de middelbare school? Hoe kom je de pauzes door? Contact leggen en samenwerken met andere leerlingen, huiswerkplanning, omgaan met spanning/stress en het aanleren van positief denken. 

Voor de ouders zijn er koffieochtenden met thema’s waar je uit kunt kiezen.Besproken wordt o.a.: hoe kun je jouw kind zo goed mogelijk ondersteunen bij deze overgang? Wat vragen middelbare scholen van ouders? Wat komt er allemaal op jou en je kind af? Hoe kun je helpen bij het organiseren van het huiswerk? We sluiten af met een gezamenlijke, door ouders en trainers meegebrachte lunch.

Voor meer informatie en aanmelden zie flyer: NAAR DE BRUGKLAS.pdf

Over de organisator

Laura Romp
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG) ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien.... Lees meer